Foreningen / Regler og vedtægter

Regler og vedtægter

Foreningens regler, vedtægter oa.:

Kåringsregler

Tillæg til kåringsregler

Mønstringsvejledning

Drejebog for hingste

Rideprøve

Rideprøven betragtes som samarbejds-, lydigheds- og anvendelighedsprøve. Rideprøven er frivillig for hingste i deres 4 leveår. Brugsprøve - enten rideprøve, køreprøve eller langeliner - er obligatorisk i hingstens 5. leveår og ældre. Bedømmelsen har dog ingen indflydelse på kåring/bedækningstilladelse.

Køreprøve

Køreprøven skal vise hestens evne til at samarbejde. Køreprøven betragtes som en samarbejds-, lydigheds- og anvendelighedsprøve. Køreprøve er frivillig for hingste i deres 3. og 4. leveår. Brugsprøve - enten rideprøve, køreprøve eller langeliner - er obligatorisk i hingstens 5 leveår og ældre. Bedømmelsen har dog ingen indflydelse på kåring/bedækningstilladelse.

Langeliner

Langeliner skal vise hestens evne til at samarbejde. Langeliner betragtes som en samarbejds-, lydigheds,- og anvendelighedsprøve. Langeliner er frivillige for hingste i deres 3. og 4. leveår. Brugsprøve - rideprøve, køreprøve eller langeliner er obligatorisk i hingstens 5 leveår og ældre. Bedømmelsen har dog ingen indflydelse på kåring/bedækningstilladelsen.

Retningslinier for DTF Showteam

SEGES - Landsudvalget for Hestes - regelsæt for stambogsføring