Avl / PSSM1 Resultater

PSSM1 Resultater

 

Samlet liste over alle godkendte PSSM1 test, samt afkom der er født frie grundet forældrenes negative test findes her:

 Tryk på linket:  PSSM LISTE
 
Listen er opdateret: 12.12.22
 
OBS: Skulle der være fejl i listen såsom tastefejl i reg. nr. eller stavefejl i navnet så kontakt gerne webmaster.dtf@gmail.com herom. Jeg hører også gerne fra jer hvis jeres hingsteføl/plage er blevet kastreret.? - Ligeledes gælder Avlshingste som er kastreret, i skal selv kontakte SEGES for at få dette ændret i deres Reg. Nr.  
 
Forklaring omkring Reg. Nr.:
 
TF, TFH & TFV efterfulgt af et nummer: Dette er hestens registreringsnummer ved DTF under Seges. Sådan et nummer får alle der heste der er kåret under DTF.
TF= Tinkerhoppe, TFH= Tinkerhingst, TFV= Tinkervallak.
 
AFVENTER: Heste hvorved der er mangler hos seges som gør at hesten endnu ikke er færdigbehandlet og har fået et DTF reg. nr.
 
AFVIST: Heste der har været stillet til kåring, men ikke har opnået kåring og derfor ikke har fået et DTF reg. Nr. 
 
EJ KÅRET: De heste som har fået taget en test ved føl/plag bedømmelse og derfor endnu ikke er kåret som 3års+. Samt de føl og plage der er født negative for PSSM1 grundes deres forældres negative test fra kåring (Forældrenes Reg. Nr. står i parentes i sidste kolonne)
 
Hingste der er færdigkårede før PSSM1 test blev et krav i DTF fra 2015, har ikke fået foretaget test til kåring.
Der er taget test privat som er accepteret fra DTF´s side.
Den berørte hingst Solsøen´s Casey (Troldhøjgaard), han har endvidere kun fået testet negative afkom (efter negative hopper) under DTF, hvilket er grunden til at der ikke er lavet yderligere krav om at skulle møde til kåring udelukkende for at få taget en verificeret test. 
Afkom vil dog IKKE blive født som registrerede "negative for PSSM1" under DTF selvom mor er testet negativ gennem DTF.
 
 
Ønsker den berørte hingsteejer at få foretaget en PSSM1 test hos DTF for at alle deres afkom efter negative hopper kan registreres negative, så kan de frit kontakte bestyrelsen for en aftale herom. 
 
 
Testresultater fra de enkelte kåringerne: